Ruusuhommia!

Kirjoittanut: Johanna Hakala

Maanantaiaamu valkeni kauniina ja Viivin kanssa päästiin askartelemaan sokerimassasta ruusuja. Kiitos vielä Viiville hauskasta aamusta ❤. Niukasta kamerakalustosta johtuen oli ehkä haastavaa seurata sitä ruusujen tekoprosessia ruudulta, joten ajattelin (ja Henni pyysi) tekemään vielä oman postauksen tänne blogin puolelle!

Ota pala sokerimassaa, ja pehmitä sitä käsissä. Jos tuntuu, että massa tarttuu käsiin, ota hieman tomusokeria käsiin. Kun massa on pehmeetä, rullaa massasta pötkö. Pötköstä leikataan palasia, jotka pyöritellään palloiksi. Näistä palleroista tehdään terälehdet – niiden on hyvä olla aika samankokoisia, mutta pientä vaihtelua saa olla, jotta sisemmät terälehdet on pienempiä kuin ulommat.

Kun oot pallerot pyöritelly, niitä lähdetään muovaamaan terälehdiksi. Videolla näkyy, kuinka kevyesti painamalla ja vetämällä muovataan pallosta litteää, toiseen päähän kapenevaa ”liuskaa”. Tämä toistetaan kaikille palloille. Käytän tossa videolla tuota työkalua, mutta esimerkiksi juustohöylällä tai paistolastalla onnistuu tämä vaihe myös. Tää vaihe vaatii vähän harjoittelua ja näppituntumaa, jotta terälehdistä saadaan sopivia. Harjoitus tekee mestarin!

Terälehtien muotoilu aloitetaan ottamalla terälehti kämmenelle, ja painamalla sormella kevyesti terälehden keskeltä, jolloin reunat kääntyy hieman ylöspäin. Lehtiä voit hienosäätää ”nipistämällä” kärjestä, jolloin muodosta tulee elävämpi.

Tämän työvaiheen jälkeen voit juoda kupillisen kahvia, sillä nyt terälehdet saavat hetken kuivahtaa, jotta ne pitävät muotonsa paremmin. Muodon säilymistä voit auttaa laittamalla terälehdet nojaamaan esimerkiksi matalan lautasen reunaan.

 Ota yksi terälehti, jonka pyörität semi tiukaksi rullaksi – tästä tulee ruusun keskiosa.

Sitten lähdetään kokoamaan ruusua!

Ota pienin terälehti, ja kääri se keskiosan ympärille. Seuraava, hieman suurempi terälehti kierretään ympärille niin, että sen toinen reuna on keskellä edellistä terälehteä. Samalla tavalla jatketaan kokoamista, edeten pienemmistä terälehdistä suurempiin.

Kun kaikki terälehdet on paikallaan, anna ruusun kuivahtaa hetki, jonka jälkeen voit veitsellä leikata sen ”varren” pois.

Tadaa!

Terveisin,
Johanna Hakala