Kuppimutakakku

Kirjoittanu: Johanna Hakala

Aamulivessä tehtiin Hennin kanssa jekkujen kera kuppimutakakkuja! Sovittiin, että jaetaan resepti vielä tänne blogiinkin, jotta saatte kotona tehdä aamu-, päivä- tai iltakahvin tai -teen kaveriksi pientä makoosta😊 Varoituksena sanottakoon, että tämä on vähän liian helppoa ja hyvää!

Alkuperäinen resepti on Soppa365-sivustolta bongattu.

 

MUTAKAKKU MIKROSSA

Ota esille mikronkestävä muki, jonka tilavuus on vähintään 2dl. Tästä reseptistä tulee yksi kakku.

 2 rkl vehnäjauhoja
2 tl kaakaojauhetta
¼ tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 rkl sokeria

Sekoita nämä kuivat aineet mukissa hyvin sekaisin, parhaiten onnistuu sekoittamalla haarukalla.

 2 rkl maitoa
1 rkl rypsiöljyä (tai sulaa voita)

Lisää kuivien aineiden joukkoon ensin maito, ja sitten rasva. Sekoita huolellisesti, ettei jää paakkuja.

 Kun taikina on tasaista, laita kuppi mikroon ja päästele täydellä teholla minuutin ajan. Mikrokupua ei tarvitse käyttää. Jos jännittää koko minuutti päästellä suoraan, niin voit puolessavälissä avata ovea ja kattoa, mitä kakulle kuuluu. Mukikakkuja voi tehdä monta kerralla, mutta mikrottaa kannattaa yksitellen.

Minuutin jälkeen kakku on valmis syötäväksi! Sitä voi tuunata esimerkiksi banaanisiivuilla, marjoilla, hillolla, kermavaahdolla, vaahterasiirapilla, jäätelöllä, Nutellalla… Ennen mikrottamista voi myös upottaa taikinan keskelle vaikka suklaakonvehdin – muista vain peittää se hyvin taikinalla.

Sitte vaan kuppi kuumaa kaveriksi ja ääntä kohti :)