Kimppakämppä ja kämppiselämä

Kirjoittanut: Sara Yliviikari ja Aino Kankaanpää

Aino ja Sara Seinäjoen kampusrannassa.

Aino ja Sara Seinäjoen kampusrannassa.

Ajatus lähti pienestä vitsin heitosta ”Hei, mitä jos muutettaisiin kimppakämppään?” ja seuraavana päivänä lähti hakemus yhteiseen kotiin. Olemme tunteneet toisemme yläasteelta asti, ja opiskelemme molemmat Seinäjoen ammattikorkeakoulussa restonomilinjalla samalla luokalla. Syksyllä 2020 alkaa toinen opintovuosi.

Löysimme Sevas Kodit Oy:n sivuilta juuri meille sopivan kohteen. Joupissa sijaitseva 69m2 kolmio toi meille enemmän tilaa, saimme omat huoneet ja vaatehuoneet, asunnossa on sauna ja asunto sijaitsee juuri sopivalla paikalla.

parveke.jpg

Vaikka teimmekin päätöksen suhteellisen nopeasti, mietimme asiaa tarkasti. Kimppakämppään muuttaminen toi taloudellisia etuja, kuten peruskustannuksien jakamisen esimerkiksi ruoka- tai siivoustarvikkeita ostaessa. Samalla pääsimme muuttamaan läheisen ystävän kanssa yhteen, kaveri ja tuki on lähellä.

SEVAS3.jpg
SEVAS6.jpg

Teemme paljon asioita yhdessä ja erikseen. Laitamme ruokaa, käymme kaupassa, opiskelemme, piirrämme, katsomme TV:tä, pelaamme lautapelejä, käymme frisbeegolffaamassa, kuuntelemme musiikkia ja lista jatkuu vain. Olemme samanlaisia mutta erilaisia ja se on yksi asia, jonka ansiosta yhteiselo toimii. Omissa huoneissamme on pysynyt yksityisyys ja tietynlainen kunnioitus toisen omaa tilaa kohtaan. Olohuoneessa vietämme eniten aikaa yhdessä. Yhteiselomme kivijalka on rehellisyys. Mielipiteensä saa sanoa suoraan ja jos jokin asia häiritsee, niin siitä puhutaan.

SEVAS2.jpg
96381211_2758493260940878_3291820530889392128_n.jpg


Vaikka emme ole asuneet kauaa samassa kämpässä, emme kadu päivääkään.
On mahtavaa asua ystävän kanssa ja tämä yhteiselo sujuu hyvin!