Hiirenkorvia

Kirjoittanut: Aila Orsila

Ootko miettinyt hiiren korvia? Etätöitä olen ohjeiden mukaisesti tehnyt kotoa käsin, mutta välillä käyn toimistolla fiilistelemässä. Tänään huomasin, että lehtipuut alkavat vihertää. Puut ovat hiirenkorvilla koko joen varrelta. Siitä ajatus jatkui tuohon hiiren korviin. Ensin mietin, että onko hiirellä korvia lainkaan. Googlen kuvahaku palautti mieleeni, että toki hiirellä on korvat ja kauniit ovatkin! Aika isot suhteessa päähän muuten. Hiiri on siis hyvä kuuntelija, täytyy ottaa mallia.

Mutta puut hiirenkorvilla on jo merkki siitä, että kesä ja lämpö ovat melkein jo aistittavissa. Pitkän odotuksen, talven jälkeen taas lehdet puhkeavat koivuihin, haapoihin, lehtikuusiin, pajuihin ja muihin lehtipuihin. Tämä on se vaihe, kun elämme uuden odotusta, uuden kesän odotusta. Uusi on aina pieni mysteeri. Mitähän uusi tuo tullessaan? Millaiseksi se minut muokkaa? Ja suostunko ottamaan uuden vastaan mahdollisuutena, vaikka vähän pelottaakin?

Tämä kevät on ollut mysteeri aika monelle. Luulen, että etäopintojen ja etätöiden myötä on tullut uudenlaisia tapoja toimia. Ja ennestään tutut kuviot ovat muuttuneet, jotkut parempaan suuntaan. Ainakin lenkkipolulla olen huomannut aikaisempaa enemmän liikkumaan lähteneitä eri ikäisiä ihmisiä. Jospa se olisi ainakin askel liikkuvampaan elämäntapaan. Toisaalta on myös sellaista uutta, mikä ei ole hyväksi tai positiivista tai on tosi jännittävää. Silloin toivon, että ystävillä ja läheisillä tai edes jollakin on ”hiiren korvat” päässä ja kuulevat hädän tai pahan olon.

Minä olen usein yrittänyt itseä muistuttaa, että hyvää kannattaa odottaa. Joskus olen kärsimätön, mutta usein hyvää on kannattanut odottaa. Nyt odotan kesää, sen lämpöä ja valoa ja varsinkin sitä, että kesän jälkeen tulee syksy, joka on minulle yleensä ihanaa aikaa: uuden lukukauden alku, vanhat opiskelijat palaavat kesätauolta ja uudet opiskelijat saapuvat. Silloin viimeistään taas toivottavasti nähdään Framilla ja Kampustalolla koko joukolla ja voidaan vaikka halatakin.

Siis: Eläköön hiirenkorvat! Ne ovat merkki siitä, että hyvää kannattaa odottaa.