Fuksin 5+1 muistilista

Maanantaina 24.8. pääsimme vihdoin ja viimein aloittamaan uutta lukuvuotta, kun uudet opiskelijat tutoreineen saapuivat kampuksille viettämään orientaatiopäivää! Käytävät täyttyivät turvavälien kera uusista ja tutuista kasvoista, ja kaverit moikkailivat toisiaan pitkän etätyöjakson ja kesän jäljiltä. Jos seinillä olisi korvat ja osaisivat vielä puhuakin, luulisin, että nekin myhäilisivät tyytyväisinä kampuksen eloon heräämistä.

WhatsApp+Image+2020-08-27+at+10.35.35.jpg

Koska omasta fuksisyksystä ei ole vuotta enempää vierähtänyt, ajattelin jakaa muutaman vinkin aloittaville opiskelijoille.

  1. Ole avoin – kaikille ja kaikelle. Satojen uusien opiskelijoiden joukosta löytyy varmasti sellaisia tyyppejä, joiden kanssa synkkaa hyvin, jos niille antaa mahdollisuuden. Moikkaa rohkeasti tuttuja naamoja kampuksella, kysy kuulumisia, tutustu luokkatovereihin ja muiden alojen opiskelijoihin. Kysy ja kiinnostu siitä, mitä uudet ihmiset sinulle kertoo – saatat huomaamattasi oppia paljon lisää.

  2. Lähde mukaan niin moniin kissanristiäisiin, kuin tahdot. Eri alojen tutorit pyrkivät järjestämään erilaisia yhteisiä tapaamisia, tekemistä ja illanviettoja, jotta uusiin ihmisiin tutustumiseen olisi matalampi kynnys. Lähde rohkeasti mukaan, vaikka et tuntisi sieltä ketään!

  3. Pidä kiinni rutiineista. Vaikka fuksisyksy olisi täynnä kaikkia kivoja tapahtumia, kannattaa silti pitää mielessä se, että ei kukaan jaksa olla menossa koko aikaa, jos ei pidä itsestään huolta, syö ja nuku kunnolla. Hyvänä vinkkinä on Alexander Stubbin 8-8-8 -sääntö – 8 tuntia työtä, 8 tuntia unta ja 8 tuntia muuta.

  4. Tutustu ja käytä SAMOn tarjoamia liikuntapalveluita. Maanantaina 31.8. alkaa pyöriä SAMOn jäsenille maksuttomat liikuntavuorot. Lajikirjo on monipuolinen koripallosta core-treeniin – sanoinko jo, että liikuntavuorot ovat jäsenille maksuttomia? Yhtä edullinen on myös Frami F:stä löytyvä kuntosali, jossa kaikki opiskelijat saavat käydä veloituksetta. Vuorojen aikataulut löytyvät SAMO Sportsin somesta sekä kampusten ilmoitustauluilta.

  5. Opiskele. Opiskelijaelämä on täynnä huvituksia ja menomeininkejä, mutta karua on, että opintotukea vastaan tulee suorittaa tietty määrä opintopisteitä. Ensimmäisenä vuonna suoritettavat opinnot ovat pitkälti pakollisia kaikki, joten suorita ne heti ajallaan, äläkä jätä niitä roikkumaan. Voi olla ikävää huomata valmistumisen kynnyksellä, että vielä puuttuu muutama noppa opintojaksolta, jonka muut teki jo ekana vuonna.

 + 1. Osta Tsumpin kuumajuomapassi. Tulet huomaamaan, miksi.

118368053_818469112231601_4180235682248291008_n.jpg

Näiden vinkkien saattelemana haluan toivottaa kaikille, erityisesti uusille opiskelijoille, ihan mielettömän hauskaa syksyä ja tsemppiä opintoihin! Teillä on edessänne 3-4 kenties elämänne huikeinta vuotta, ottakaa niistä ilo irti ja nauttikaa täysiä!

 

Terkuin,

Johanna, 2.vuoden tradenomiopiskelija & tutor

 Ps. Tutorit auttaa teitä aina, jos on kysyttävää!