Ruskan tuulia ja pururatoja

Kirjoittanut: Miika Huttunen

Syyslukukausi on lähtenyt hienosti käyntiin SeAMKissa! Opiskelijat ovat sopeutuneet koulun turvallisuusohjeisiin ja niitä noudatetaan tehokkaasti. Itse pidän kontaktiopetusta suuremmassa arvossa nykyään, sillä koen, että opetettavat asiat jäävät paremmin muistiini kun vaivaudun liikkumaan kodistani koulun luokkatilaan tai auditorioon. Luennot ja kurssit etänä tuntuivat todella vierailta ja tylsiltä aluksi, mutta niistäkin sai ajan saatossa otteen. Myös sen koulussa käymisen ohella tapasi kavereita fyysisesti, mikä tottakai piristää sekä aktivoi, ja on tärkeä osa opintojen kaarta. Pidetään sama linja jatkossakin turvallisuuden suhteen, ettei koulua tarvitse laittaa kiinni uudestaan, eiksje?

Joupiskan infotaulu.

Joupiskan infotaulu.

Nyt sitten itse aiheeseen! Eli tämän blogin tarkoituksena on näyttää opiskelijoille Seinäjoen ulkoilupaikkoja!

Jouppilanvuori lienee suosituin ulkoilukompleksi Seinäjoella! Jouppilanvuori eli Joupiska on myös Seinäjoen korkein kohta, 118 metriä merenpinnasta. Toisin sanoen näköalat Joupiskan huipulta on huikeat ja sieltä näkee koko Seinäjoen alueen jokaiseen ilmansuuntaan! Joupiskan ylemmältä parkkialueelta löytää nopeasti elämysliikuntareitit.

Tie sotilasesteradalle.

Tie sotilasesteradalle.

Ulkoilukeskuksesta löytyy mm. sotilasesterata, missä on 14 erilaista estettä. Kannattaa käydä testaamassa itseään! Paikan löytää kun liikkuu reittitaulun kohdalta hiekkatietä pitkin suoraan, ja sen lopussa kun kääntyy vasemmalle metsäreitille niin löytää perille! Hipetihop!

yksi sotilasesteradan pisteistä.

yksi sotilasesteradan pisteistä.

Liikuntareiteiltä löytyy myös laavuja missä voi pitää levähdystaukoja, tai vaihtoehtoisesti voit vuokrata alueella sijaitsevia kotia. Aarnikotkan kota on nätillä paikalla kallion päällä! Joupiskalla on kaikenlaista hienoa nähtävää!

Aarnikotkan kota kallion päällä.

Aarnikotkan kota kallion päällä.

Hallilanvuori sijaitsee Vuoritien eteläpuolella Kasperin alueen vieressä. Hallilanvuorella on kaksi reittiä, ensimmäinen reitti on 1,5km ja pidempi reitti on 1,9km. Reitit ovat esteettömiä, ja infotaulun läheltä löytyy laavu ja tulentekopaikka. Talvisin reittejä käytetään hiihtolatuina!

Hallilanvuoren pururata.

Hallilanvuoren pururata.

Reitti kyrkösvuorelle.

Reitti kyrkösvuorelle.

Myös Kyrkösjärven alueelta löytyy oma luontopolku! Pidempi kierros 6km ja lyhyempi 3,8km! Alueella on kaunista ja kuvauksellista sekametsää. Infotaululta 300m päässä on Kyrkösvuoren näkötorni, missä käytiin pysähtymässä Janitan ja Liisan kanssa. Kyllä muuten sielu lepää!

Kyrkösvuoren näköalatorni ja sen maisemat.

Kyrkösvuoren näköalatorni ja sen maisemat.

Kannattaa ulkoilla ennen kuin talvi yllättää! Mukavata syksyä!

Lue lisää Lakeuden Elämysliikunta Ry:n sivuilta täältä!

Kaikki liikunta- ja ulkoilureitit Seinäjoen kaupungin verkkosivuilta!