Rentoutuminen

Kirjoittanut: Miika Huttunen

Rentoutuminen on tärkeä asia niin vapaa-ajan kuin arjen askareissa. Tapoja rentoutua on loputtomasti, mutta yleisimpiä ehkä ovat televisio, pelit, musiikin kuuntelu ja liikkumisen eri muodot, kuten ulkoilu tai retkeily! Rentoutuminen on kuin voiteluaine keholle sekä mielelle, jotta molemmat toimivat erikseen sekä yhdessä.

pexels-kelvin-valerio-810775(1).jpg

Pysähtyminen ja ihan vain hengittäminen sekä sen seuranta ovat tapa rentoutua. Jos sinulla on tulossa vaikkapa pitchaus tai työhaastattelu, ja jännitys alkaa kiihtyä sellaiselle tasolle, ettet voi enää oikein keskittyä, niin kannattaa ennen esiintymistä ottaa aikaa ja hengittää syvään. Pelkkään hengittämiseen keskittyminen laskee mm. pulssia, verenpainetta sekä stressitasoja. Itselläni on tapana jännittää todella paljon yleisön edessä tai tärkeissä tilaisuuksissa, mutta manuaalinen hengittäminen on pelastanut minut monelta tilanteelta!

Suurimman osan ajastani kulutan tässä tietokonepöydällä.

Suurimman osan ajastani kulutan tässä tietokonepöydällä.

Omat tapani rentoutua vapaa-ajalla ovat musiikki ja videopelit. Voin molempien avulla unohtaa arjen kiireet ja uppoutua niiden pariin! Videopelit ovat minulle keino vähän kuin paeta todellisuutta; Osaan keskittyä täysin pelaamiseen ja alitajuntaisesti unohdan kaikki lähiympäristössä olevat ärsykkeet ja häiriötekijät. Olen muutenkin jo pienestä pojasta asti tykännyt pelata tietokoneella ja konsoleilla intohimoisesti, ja ehkä sen myötä tämä harrastus on jäänyt elämääni ja koen, että voin rentoutua pelaamisen avulla.

Kitara on yksi väline mun rentoutumiselle.

Kitara on yksi väline mun rentoutumiselle.

Toinen asia mistä nautin ja koen tavaksi rentoutua, on musiikki! Kuuntelen vähintään 5-6 tuntia musiikkia päivässä, aika-ajoin töissä, mutta lähes jatkuvasti vapaa-ajalla. Yleensä musiikkia soi taustalla, mutta joskus keskityn jonkun albumin kuuntelemiseen enkä tee ohella mitään muuta. Jos minulla ei ole kuulokkeita mukana missä tahansa maailman kolkassa, olen huomannut, että ärsyynnyn todella helposti ja tuntuu etten pysty keskittymään juuri mihinkään. Tätä blogia kirjoittaessani minulla soi kuulokkeista Lo Fi-hiphoppia, mikä auttaa minua keskittymään! Musiikin kuuntelun lisäksi soitan kitaraa ja sovitan toisten tekemiä biisejä erilaisille pohjille. Akustisen soittimen ääni tuntuu ja kuulostaa hyvältä, ja rentoudun musiikin soittamisen parissa.