Haastattelussa Memoremains - nyt on kova!

Kuva: Henri Rantala

Kuva: Henri Rantala

Memoremains on Seinäjoella vuonna 2016 perustettu discoheavy-yhtye. Bändiin kuuluu viisi jäsentä: Johanna Ahonen (laulu), Mikko Kujanpää (koskettimet), Aleksi Mäkelä (kitara), Aapo Timonen (basso) ja Eemeli Timonen (rummut). 

 

Miten ja milloin teidän bändi sai alkunsa?

Mikko sävelsi ensimmäiset biisit bändille jo ennen sen perustamista. Kun biisit olivat löytäneet lopullisen muotonsa, Mikko kysyi vanhoilta musakavereiltaan, Eemeliltä ja Aapolta, olisiko heillä kiinnostusta perustaa bändi. Johanna ja Aleksi löysivät tiensä yhtyeeseen Muusikoiden.net sivuston kautta. Huomasimme, että meillä oli kaikilla samat tavoitteet musiikin tekemisen suhteen, joten päätimme aloittaa yhdessä soittamisen ja biisien teon. Melko pian julkaisimme ensimmäisen kappaleemme, joka kantaa nimeä We're Not Alone. 

 

Mistä teidän biisit yleensä kertoo? 

Idea sanoituksille voi oikeastaan syntyä mistä tahansa. Toisinaan idea kappaleille syntyy ihan vain kuuntelemalla biisin tunnelmaa ja miettimällä minkälainen fiilis biisistä välittyy. Parhaat teksti-ideat syntyvät yleensä erilaisten ihmisten kanssa käytyjen keskusteluiden pohjalta, koska keskustelut ja väittelyt avaavat itselle uusia näkökulmia ja niistä on sitten hyvä ammentaa biisi-ideoita. Aiheet käsittelevät usein elämän risteyskohtia tai kipupisteitä, mutta ne on harvoin suoraa kuvausta kenenkään yksittäisen ihmisen elämästä. 

 

Teiltä on loppuvuodesta tulossa debyyttialbumi. Kertokaa tästä jotakin? 

Ollaan tähän asti julkaistu pääasiassa "biisi kerrallaan" -periaatteella meidän kappaleita. Nelikappaleinen "LOUDER" EP julkaistiin 2018. Koettiin tässä kohtaa, että halutaan albumilla tuoda isompi kokonaisuus meistä näytettäväksi. Että meiltä tulee ja halutaan tehdä muutakin kuin kolmessa minuuttissa ohitettu tuotos. Vaikka singleissä ei tietenkään mitään vikaa ole, ne ovat vain erilaisia. Tulevalla albumilla voidaan sen koko pituuden aikana viedä tunnelmaa moneen eri suuntaan ja näin luoda enemmän jopa elokuvaakin muistuttava kokemus. Eli se ei ole vain "biisiä biisin perään" -tyylinen kokoelma. Levyä tehdessä on päästy kokeilemaan paljon uusia ja erilaisia juttuja ja vähän haistelemaan, mitä kaikkea Memoremains voikaan olla. Emme malta odottaa, että se näkee päivänvalon syksyllä :) 

Kuva: Henri Rantala

Kuva: Henri Rantala

 Onko SeAMK opinnoista ollut hyötyä bändihommissa? 

Opintojen kautta oma verkosto kehittyy ja sitä tutustuu laajalla skaalalla erilaisiin ihmisiin. Fakta on, että bändihommiin liittyy paljon myös ulkomusiikillisia asioita, jotka vaativat erilaista osaamista kuin biisien tekeminen. Jos bändin sisältä ei löydy tarvittavaa osaamista, niin usein sitä miettii, että onko tavannut opinnoissaan jonkun, joka osaa jeesata kyseisessä hommassa.

Kyllä me koetaan, että SeAmk loi todella hyvää verkostoa, jota tulee tänäkin päivänä hyödynnettyä musahommissa paljon. Bändistä neljä on valmistunut SeAMKista. Se on sitä "tuntisiksä jonkun joka osais" -meininkiä ja aina löytyy joku, joka vähintään tietää seuraavan jolta kysyä. Varsinaista opinnoista nousee ensisijaisena esiin tietynlainen projektinhallinnan osaaminen, mistä on ollut hyötyä musahommissa. On myös paljon tiedostamatonta opittua, mitä ei tajua ensimmäisenä yhdistää AMK-ajoille. Joka tapauksessa, ne olivat ennen kaikkea luovuudelle mitä mainioimpia vuosia! 

 

Minkälaiset tulevaisuuden suunnitelmat teillä on?  

Kuten aiemmin tuossa nousi esiin, on debyyttialbumimme julkaisu on nyt ensisijainen suunnitelmamme. Ollaan siinä melko lailla tiukasti kiinni ja päivittäin aherretaan sen parissa. Ennen kokonaista levyä me irrotellaan muutamia singlejä musiikkivideoiden kera. Ensimmäinen "Pounding Heart" -nimeä kantava single tulikin pihalle tuossa 3.4.

Vallitseva COVID-tilanne peruutti meiltä useamman kivan keikan ja kesä sekä syksy näyttävät keikkojen puolesta melko epävarmoilta. Ei tässä kuitenkaan lannistuta, vaan tehdään jotain muuta keikkojen sijaan! Pidemmästi ajateltunahan meillä on ajatuksena tehdä tätä meidän hommaa päivä, biisi ja levy kerrallaan niin, että tavoitetaan koko ajan uusia kuulijoita. On totta, että musiikki on alana epävarma, mutta samalla on myös olemassa se fakta, että ikinä ei tiedä mitä tapahtuu ja toisaalta kaikki on myös mahdollista. 


Ota kanavat haltuun!


Kiitos ihan mielettömän paljon haastattelusta Memoremains! Toivomme teille huikeasti tsemppiä ja kovaa menoa!