"Yhdessä asumisessa parasta on leffojen ja sarjojen katseleminen sekä ruoanlaitto."

Heippa! Me ollaan Maarit ja Valtteri, opiskellaan neljättä vuotta kulttuurituotantoa SeAMKissa ja asutaan yhteisessä 43 neliön asunnossa Luomanrannassa.

1_kuva_Maarit_Valtteri.jpg

Vaikka opiskelemmekin samaa alaa, teemme eri juttuja. Maarit hoitaa tapahtumarintamaa eli osaa tapahtumien tuottamisen. Valtteri taas tekee visuaalisia hommia ja on mm. tehnyt julisteita eri opiskelijatapahtumiin.

2_kuva_Maarit_Valtteri.jpg
3_kuva_Maarit_Valtteri.jpg

Meidän ”asumistarina” ei ole kovin perinteinen, sillä olemme muuttaneet lähes tulkoon täsmällisesti vuoden välein. Aloimme seurustelemaan ensimmäisenä opiskeluvuotena 2016. Molemmat asuivat silloin Sevaksen soluasunnoissa eri puolilla kaupunkia. Maarit muutti vuoden 2017 lopussa sisäisessä haussa yksiöön, joka sijaitsi Luomanrannassa.

Vuoden päästä päätimme kuitenkin muuttaa yhteen, koska tajusimme viettävämme paljon aikaa Maaritin yksiössä. Haimme sisäisessä haussa kaksiota samasta talosta, koska olimme ihastuneet asunnon sijaintiin ja talon rauhallisuuteen. Yllätykseksi saimmekin tarjouksen naapuriasunnosta! Viime kuussa tuli täyteen vuosi nykyisessä asunnossa ja olemmekin heittäneet vitsiä, pitäisikö nyt muuttaa vielä kerran, jotta jatkumo säilyisi. Olemme kuitenkin yhtä mieltä siitä, että jos nyt ei kuitenkaan.

4_kuva_Maarit_Valtteri.jpg
5_kuva_Maarit_Valtteri.jpg

Yhdessä asumisessa parasta on leffojen ja sarjojen katseleminen sekä ruoanlaitto. Itse asiassa keittiö onkin asunnon yksi parhaista puolista (vaikka se onkin pieni). Toinen hyvä puoli on avoin olohuone, johon on hyvin mahtunut sohva, tv-taso, sekä työpöydät ja hylly. Yhteisiä harrastuksia on myös lautapelit, joita on nyt viime aikoina tullut pelattua tavallistakin useammin.

Yhdessä asumisen hyvä ja huono puoli on se, että aina on seuraa. On mukavaa, kun asunnossa on aina joku, jonka kanssa voi viettää aikaa. Mutta pienessä kaksiossa esimerkiksi ei voi luukuttaa täysillä omia lempparibiisejä, kun musiikkimaku on molemmilla erilainen. Onneksi etäisyyttä voi välillä hakea pistämällä kuulokkeet korviin.

6_kuva_Maarit_Valtteri.jpg

Me ollaan persoonilta osittain samanlaisia, mutta myös hyvin erilaisia. Maarit tykkää lukea paljon, tehdä palapelejä sekä katsoa sarjoja. Lisäksi hän on innokas podcastien kuuntelija. Valtteri viettää aikaa paljon koneen äärellä joko pelien, videoiden tai projektien parissa.

Vaikka tässä on vuosi toisensa perään ollut muuttoja, tämä asunto on edellisiin verrattuna se parhain. Asunto on hyvällä paikalla ja sopivan kokoinen meille vuokrahintaan nähden. Lisäksi asuminen käy edulliseksi, kun voi puolittaa kulut.