Pieni, suuri yksiöni

Kirjoittanut: Annastiina Lääveri

Kun kesällä 2017 sain kuulla, että pääsisin opiskelemaan restonomiksi Seinäjoen ammattikorkeakouluun, aloin välittömästi etsimään itselleni asuntoa. Ensiasunnon etsiminen oli jännittävää, sillä en ollut muuttanut koskaan ennen, enkä ollut koskaan ennen edes käynyt Seinäjoella. Pistin asuntohakemuksen heti samana päivänä Sevas Kodit Oy:lle kun sain tietää opiskelupaikasta, ja jo kahden päivän päästä vuokrasopimukset oli kirjoitettu ja muuttovalmistelut saivat alkaa. Syksyllä pääsin muuttamaan upouuteen kerrostaloon Joupinmukkaan, pieneen, suureen yksiööni.

Annastiina sohva.jpg

Yleensä kun kerron asuvani 28,5 m² kokoisessa yksiössä, ihmiset olettavat että kotini on ahdas soppi, mutta he yllättyvät nähdessään asuntoni: suuret ikkunat, valkoiset seinät ja korkea huonekorkeus luovat illuusion suuremmasta tilasta ja tekevät asunnosta valoisan ja avaran!

Annastiina ananas tyyny.jpg

Minulle oli alusta pitäen selvää, että haluan muuttaa täysin yksin: oma tila ja rauha ovat minulle tärkeitä asioita, joten siksi halusin muuttaa solukämpän sijaan yksikseni yksiööni. Asuin 19-vuotiaaksi asti vanhempieni luona, joten omilleen muuttaminen tuntui samaan aikaan jännittävältä ja haikealta. Podin alkuun paljon koti-ikävää ja kävinkin lähes joka viikonloppuna vanhempieni luona, mutta nykyään opiskelijakämppäni tuntuu ihan yhtä kotoisalta kuin lapsuuteni koti. Itsenäisyyden oppiminen on ollutkin tärkein asia, mitä omilleen muuttaminen on minulle tarjonnut.

Annastiina hella.jpg
Annastiina kirjat.jpg

Myönnettäköön, että yksi syy yksin muuttamiseen oli myös se, että olin haaveillut asunnon sisustamisesta jo kauan, ja halusin kämpästä omannäköisen (vaikka sisustukseni ei suoraan sanottuna ole mitenkään kummoinen). Asunnon väriskaala koostuu pääsääntöisesti mustasta ja valkoisesta, mutta olen yrittänyt saada sisustukseeni eloa huonekasveilla ja koristetyynyillä (joita minulle on vuosien mittaan kerääntynyt aika monta). Asunnostani löytyy paljon kaikenlaista tavaraa, jotka luovat kotoisaa tunnelmaa, kuten kaikenlaisia kirjoja, valokuvia, kortteja, kynttilöitä, pehmoleluja sun muita. Jokaisella esineellä on oma merkityksensä, sillä monet esineet olen saanut lahjana läheisiltäni. Nämä esineet tekevät juuri tästä asunnosta minun kotini.

- Annastiina Lääveri ❤️