Rakkaudesta lajiin ja intohimosta ammatiksi

Kirjoittanut: Tomi Pitkäkangas, Sportti Korneri

Oma jääkiekkoseura, irtisanoutuminen vakityöstä ja yritys omassa autotallissa. Kuulostaako hullulta? Sitä se ehkä hieman onkin, mutta totisinta totta. Toki kiekkoseura on jo kuopattu nykyisin, aika kun ei riitä kaikkeen. Vai hetkinen, tuli jo kyllä perustettua uusi. En tiedä mihin tämä hulluus vielä johtaa, mutta tähän mennessä vannoutuneen kiekkomiehen tie on vienyt autotallista täysipäiväiseksi yrittäjäksi omaan jääkiekkoiluun keskittyneeseen erikoisliikkeeseen.

20190617_165727.jpg
20200119_173515.jpg

SeAmk on itselleni tuttu paikka, vaikkakin agrologin opinnot on muutaman vuoden olleet jäissä, olisi ne tarkoitus saattaa loppuun, jahka tältä muulta häsäämiseltä ehtii. Lisäksi olemme yrityksen alkupäivistä asti tehneet yhteistyötä Seinäjoen opiskelijapalveluiden kanssa ja toimitammekin Tsumppiin paljon terveellistä naposteltavaa opiskelupäivien lomaan. Yhteistyö on ollut antoisaa ja olemme myös olleet monenlaisissa tapahtumissa mukana. Nyt tapahtumat ovat jäissä, mutta ehkäpä taas joku päivä päästään pitämään opiskelijoille vaikka lätkätreenit tai muuta kivaa. Järjestetään vaikka 1995 kultajuhlat uudestaan tai mitä tahansa.

20200229_145720.jpg

On se aikamoista, tuo tasapainottelu tässä perheen ja työn keskellä. Inhoan sanaa ruuhkavuodet, mutta se kuvaa tätä olotilaa erityisen hyvin. Singahtelet paikasta toiseen ja jatkuvasti on sata rautaa tulessa, ellei enemmänkin. Yrittäjyydessä alkuun viehätti erityisesti vapaus päättää omista asioista. Sitähän riittää, mutta se tuo myös vastuuta ja todella isoja ja vaikeita päätöksiä. Riskejäkään ei voi välttää, mutta jos tulee takkiin on siitä vain opittava ja noustava ylös. Ennen kaikkea koen, että yrittäjyys vaatii sitä, että osaa pitää kaikki langat käsissä RIITTÄVÄN hyvin. Koska kukaan ei ole täydellinen, on virheitä tehty ja asioita opittu kantapään kautta. Yleisestikin yrittäjien kanssa keskustellessa esiin nousee asenne, jolla pyritään kääntämään tappiot ja epäonnistumisetkin lopulta voitoksi. Sen vielä loppuun haluan sanoa, että pitää olla hieman luova hullu, että tässä maassa yrittäjäksi lähtee. On helpompiakin tapoja saada leipä pöytään. Päivääkään en vaihtaisi kuitenkaan pois. Jos yrittäjyys kiinnostaa, aina kannattaa kokeilla siipiään. Ei se ota jos ei annakaan. Olen varma siitä.

20190707_115933.jpg

SEURAA SPORTTI KORNERIA SOMESSA JA TUTUSTU VERKKOKAUPAN VALIKOIMAAN!