Hyvät SeAMKin opiskelijat

Kirjoittanut: Elina Varamäki vs. rehtori

Hyvät SeAMKin opiskelijat!

Kampus_2020.jpg

Erikoinen ja poikkeuksellinen kevät on teillä opiskelijoilla ja meillä SeAMKin henkilökunnalla pian takana. Haluan lämpimästi kiittää teitä siitä, miten hienosti olette sopeutuneet uuteen tilanteeseen ja kaikesta poikkeuksellisuudesta huolimatta olette jaksaneet hienosti suorittaa opintojanne. Opinnot ovat edenneet SeAMKissa tänäkin keväänä jopa hämmästyttävän hyvin, ja myös valmistuvia opiskelijoita on normaalimäärä. Valitettavaa on ollut, että kaikkea etukäteen suunniteltuja opintoja ei ole ollut mahdollista suorittaa, osa harjoitteluita on jäänyt kesken tai toteutumatta ja osaa opintojaksoista on siirtynyt eteenpäin. Olemme perinteisesti panostaneet näyttäviin valmistujaisjuhliin kaksi kertaa vuodessa. Tänä keväänä juhlaa ei ollut valitettavasti mahdollista järjestää, mutta valmistuville opiskelijoille on lähtenyt henkilökohtainen onnittelukirje todistuksen mukana.

kampustalo 03.jpg

Juuri julkaistiin SAMOn toteuttama kysely meidän opiskelijoille etäopiskeluun siirtymisestä. 668 opiskelijaa vastasi tähän kyselyyn. 70% kyselyyn vastanneista meidän opiskelijoista oli sitä mieltä, että etäopiskeluun siirtyminen on sujunut hyvin tai erittäin hyvin ja vain alle kymmenesosa vastaajista koki puutteita tiedottamisessa. Myös sitä kiiteltiin, että apua jaksamiseen ja opintojen suunnitteluun on ollut tarjolla. Onneksi jo ennen koronaa olimme tehneet päätöksen panostaa SeAMKissa entistä enemmän opiskelijahyvinvointiin. Osana tätä panostamista meillä aloitti vuoden alussa mm. oma opintopsykologi Anne-Mari Maunumaa. Opintopsykologimme yhdessä korkeakoulupastorimme Aila Orsilan sekä opojen kanssa ovat aina käytettävissänne samoin kuin koulutuspäälliköt ja opintojaksojen opettajat. Olkaa rohkeasti yhteydessä, mikä tahansa teitä mietityttääkin. Yksin ei kannata jäädä asioita murehtimaan, liittyivät ne sitten opintoihin tai mihin tahansa muuhun elämän osa-alueeseen.

FramiF2015_PasiAhola.jpg

Kysely osoitti myös, että etänä annettu opetus ei ollut niin laadukasta kuin mihin on totuttu, ja että opiskelijoiden jaksaminen on ollut koetuksella tänä keväänä. Tämä on täysin ymmärrettävää. SeAMKissa on ollut aina tärkeää, että meillä on oikeasti lähiopetusta ja olemme saaneet siitä opiskelijoilta kiitosta. Etäopetukseen siirtyminen vuorokaudessa ei ole mahdollistanut asioiden toteuttamista niin laadukkaana kuin mihin normaalitilanteessa pystymme.

Taustakuva Kampustalo.jpg

Viime aikoina on puhuttu paljon uudesta normaalista. Tämä ajanjakso pakotti meidät kaikki tietynlaiseen digiloikkaan, mutta tämän ei ole tarkoitus olla meillä uusi normaali. Yritetään tästä ajanjaksosta poimia mahdolliset hyvät asiat ja esim. vaihtoehtoisten suoritustapojen lisääminen opintojaksoille, mutta SeAMKissa on jatkossakin tarkoitus pitää kiinni laadukkaasta lähiopetuksesta.

Haluan lämpimästi kiittää teitä kaikkia siitä, että olette tsempanneet ja jaksaneet opiskella niin uutterasti poikkeusoloista huolimatta. Samoin haluan kiittää ymmärryksestänne tässä tilanteessa, kun kaikki ei ole voinut sujua niin kuin oli tarkoitettu ja suunniteltu.

Elina Varamäki_.jpg

Mukavaa ja voimaannuttavaa kesäaikaa teille kaikille toivoen, syksyllä jatketaan!